3 stjärnanis
3 lagerblad 8 svartpepparkorn 4 vitpepparkorn 1 burk burk inläggningssill, ca 4 filéer 0,5 liten fänkål, strimlad
1 gul
lök, strimlad
1 morot,
skuren i tunna slantar
Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn. Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar Källa: http://www.recept.nu/lisa_lemke/smaratter_och_tillbehor/fisk_och_skaldjur/fankalssill_med_stjarnanis/
Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Medans brödet jäser så sätt gärna in en plåt på den näst nedersta falsen i ugnen så att den bli riktigt varm
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans medfänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad
 Silloch ägg är en bra frukost att variera med ibland. Sillmed lingonsylt För mig har alltid sillmed lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Matjessill i bitar, kokt potatis och kokta ägghalvor. Ägg, brynt smör, Påsk, sill. Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Idag har jag gjort chokladtryffel, inlagd silloch julköttbullar. Sillen som sagt var. Börja med att koka upp vatten, socker och ättika tillsammans med lagerblad, vitpepparkorn, kryddnejlikor och kanelstången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.