Sill med fänkål och stjärnanis
Salt & Peppar
Salt & Peppar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sill med fänkål och stjärnanis
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis 3 lagerblad 8 svartpepparkorn 4 vitpepparkorn 1 burk burk inläggningssill, ca 4 filéer 0,5 liten fänkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, skuren i tunna slantar
  • Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn. Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
  • Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
  • Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
  • Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar Källa: http://www.recept.nu/lisa_lemke/smaratter_och_tillbehor/fisk_och_skaldjur/fankalssill_med_stjarnanis/

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.