Fräs lök, vitlök och rosmarin i hälften av oljan utan det tar färg.
Tillsätt apelsinsaft och låt koka in.
Stek panko och solroskärnor så det får färg i resten av oljan.
Blanda ner det i lökblandningen tillsammans med tomat, persilja och apelsin och citronskal.
Låt allt fräsa någon minut smaka av med sambal och salt.
Lägg sillfiléerna med skinnsidan neråt och fördela röran på dom, rulla ihop och lägg med skarven ner i en smord ugnsfast form.
Ringla gärna över lite olja och gratinera sillen mitt i ugnen på 225 grader i ca 12 minuter Servera med valfria tillbehör, en kall vitlökssås är inte helt fel.
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Till och med Kära Hustrun som inte är så förtjust i strömming smaskade glatt. Vänd ner cirka 500 g sill-/strömmingsfiléer och låt marinera minst en timme
Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar. Servera den nystekta strömming med örtsmör, citronklyfta , potatis eller potatismos och någon sallad
Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Potatismos är gott till strömmingen. Lägg ut hälften av strömmingen med skinnsidan ned på en bricka. Stek strömmingen i smör på medelvärme i 10 minuter på varje sida. 600 g strömmingsfilé
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
Tvätta strömmingen i kallt vatten och klipp bort eventuella fenor. Lägg ner de väl avrunna strömmingarna och låt dem marinera i mjölkblandningen i minst en timme
Strömming är en älskad lite fisk av många. Jag har haft lite svårt för den men det beror mest på benen, även om man köper rensad strömming finns det lite ben kvar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.