Siciliansk strömming
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Siciliansk strömming
  • 300 g sillfiléer
  • Fyllning
  • 1 stor schallottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • 4 körsbärstomater, grovt hackade
  • ½ dl rapsolja, gärna med smak av citron
  • rivet skal och pressad saft från en apelsin
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl panko
  • rivet skal från en citron
  • en gnutta sambal oelek
  • Fräs lök, vitlök och rosmarin i hälften av oljan utan det tar färg.
  • Tillsätt apelsinsaft och låt koka in.
  • Stek panko och solroskärnor så det får färg i resten av oljan.
  • Blanda ner det i lökblandningen tillsammans med tomat, persilja och apelsin och citronskal.
  • Låt allt fräsa någon minut smaka av med sambal och salt.
  • Lägg sillfiléerna med skinnsidan neråt och fördela röran på dom, rulla ihop och lägg med skarven ner i en smord ugnsfast form.
  • Ringla gärna över lite olja och gratinera sillen mitt i ugnen på 225 grader i ca 12 minuter Servera med valfria tillbehör, en kall vitlökssås är inte helt fel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.