Festlig fiskgratäng med lax, spenat, läcker dillsås och duchessepotatis. En lyxig rätt som passar lika bra att bjuda på när man får gäster eller till vardags
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar. Servera den nystekta strömming med örtsmör, citronklyfta , potatis eller potatismos och någon sallad
God strömming där ansjovisen ger extra smak. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Rulla ihop strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen
Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Stek strömmingen 3-4 minuter på varje sida. Cirka 750 g rensad strömming
Förstår inte varför vi inte äter mer strömming. Ingredienserströmmingfileér3 ägg4 dl mjölk1 dl senapsalt och pepparrågmjölströbrödBlanda ihop ägg, mjölk och senap i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.