Rensa strömmingen, om den är hel. Klippdillen och skär potatis och purjolök iskivor. Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda och bred en klick av fyllningen på varje
Skölj och torka av filéerna. Lägg dem på ett smörpapper med skinnsidan nedåt. Salta och peppra fisken. Lägg en sträng kaviar på varannan filé och strö över dillen
Stektsill/strömming. Stektsill och potatismos. Ättiksströmming. /rivnamorötter/citronsaft och lingon. Varva den stektafisken, gärna varm med löken och klipptpersilja/dill
Tinaströmmingeni kylskåpet under natten. Stek dem på medelvärme, iriktigt smör tills de blirfint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéernablir något gulare i färgen)
Förstår inte varför viinte äter mer strömming. Det är ju faktiskt jättegott och också väldigtbilligt och dessutom så är det ju roligare att varierasiglite med fisksorterna
Om du gillarstektströmming så rekommenderar jag verkligen detta receptet. Har alltid bara stektmina vända i ströbröd, men att doppa i créme fraicheblandningen och sen grovt rågmjöl
Stekt, inlagdströmming. Jag tror egentligeninte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittansljuvligaströmming en somrig dag i Skåne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.