Korean fried chicken
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 morot
  • 10 cm rättika
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl maizenastärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 2 dl maizenastärkelse
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas av mild chilipeppar)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • neutral matolja, att fritera och steka i
  • 4 klyftor vitlöks
  • 1,5 dl soja
  • 2 msk gochujang
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk risvinäger
  • 1 dl brun farin
  • 3 msk ketchup
  • sesamfrön
  • nykokt ris
  • salladsblad
  • Snabbpicklat grönt1 morot 10 cm rättika 0,5 rödlök 1 dl risvinäger 3 msk strösocker 0,5 tsk salt
  • Frityrsmet1 dl mjöl 1 dl maizenastärkelse 1 tsk bakpulver 2 dl iskallt vatten
  • Kyckling700 g kycklinglårfilé 2 dl maizenastärkelse 2 tsk vitlökspulver 2 tsk gochugaru (koreanskt chilipulver, kan ersättas av mild chilipeppar) 1 tsk salt 2 msk rostade sesamfrön neutral matolja, att fritera och steka i
  • Sås4 klyftor vitlöks 1,5 dl soja 2 msk gochujang 0,5 dl honung 2 msk risvinäger 1 dl brun farin 3 msk ketchup
  • Servering sesamfrön nykokt ris salladsblad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.