Tommy Myllymäkis pad thai
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 frp risnudlar
  • 1200 g kycklingfilé
  • 11-4 msk japansk soya att marinera kycklingen i
  • 14 vitlöksklyftor
  • 11 röd chili
  • 11 dl kycklingbuljong
  • 12 st ägg
  • 12 dl böngroddar alfa alfa
  • 11 dl korianderblad/1 kruka
  • 11 knippe vårlök
  • 11 dl cashewnötter
  • 11-2 msk tamarindpasta löses i vatten (enligt förpackningen) ca 1 dl behövs
  • 14 msk fisksås
  • 14-6 msk råsocker
  • 12 tsk chilisås starkSå här gör du Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär löken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen. Låt kycklingen marinera i soyan medan nudlarna blir varma. Häll sedan av och låt vila. Värm en stekpanna och stek kyckling, vitlök och chili i neutral olja. Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. När kycklingen steks på och fått färg, slå på buljongen och låt koka några minuter innan äggen knäcks i pannan. Blanda runt äggen ordentligt så att de koagulerar och binder smak, tillsätt sedan de tillagade nudlarna. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar. Servera tillsammans med såsen, toppa med vårlök och cashewnötter. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.