11-2 msk
tamarindpasta löses i vatten (enligt förpackningen) ca 1 dl behövs
14 msk
fisksås
14-6 msk
råsocker
12 tsk
chilisås starkSå här gör du Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär löken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen. Låt kycklingen marinera i soyan medan nudlarna blir varma. Häll sedan av och låt vila. Värm en stekpanna och stek kyckling, vitlök och chili i neutral olja. Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av. När kycklingen steks på och fått färg, slå på buljongen och låt koka några minuter innan äggen knäcks i pannan. Blanda runt äggen ordentligt så att de koagulerar och binder smak, tillsätt sedan de tillagade nudlarna. Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar. Servera tillsammans med såsen, toppa med vårlök och cashewnötter. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag äääälskar thaimat och det blir en hel del hämtmat i perioder när det är fullt upp med annat. Jag väljer i princip alltid samma rätt – nämligen thai red curry med kyckling
Blanda alla ingredienserna utom kycklingen till kycklingbulgogin till en marinad. Lägg i kycklingen och låt marinera i minst 20 timmar eller mer, gärna över natten
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lättlagad och väldigt gryta med “thaismaker”. Du hittar fler goda recept på thairätter på bloggen. Inlägget Lättlagad thaigryta med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris, gärna jasminris 1/2 purjolök 2 morötter ca 500 g strimlad kycklingfilé 1 msk olivolja salt och peppar 1 msk curry 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning) 425 g minimajs 400 ml lätt kokosmjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 tsk strösocker 1 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vilken förstadag vi fått på vår semestervecka, stora lampan har dom tänt och himlen är dagen till ära målad blå - vi tackar vädergudarna och njuter lite extra när vi ser ut genom de nyputsade fönsterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.