½tsk mortlad sichuanpeppar. ½tsk mortlad sichuanpeppar. Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar). 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
Riktig klassiker från sichuanköket i Kina och den är älskad världen över. sichuanpeppar. Häll i oljan och tillsätt ingefära, chiliflakes, vitlök, sichuanpeppar
Hetta upp en wok och fräs på sichuanpepparn i sesamoljan. Det är svårt att ställa rätterna mot varandra, men jag vill minnas att min favorit ändå var KungPaoChicken samt Flavoured pork
Add the chilies, sichuan peppercorns, garlic and ginger and cook until fragrant, about a minute. Heat the oil in a large skillet (or wok) over medium-high heat, add the chicken and saute until lightly golden brown
Hacka purjolöken, löken, chilin och ingefäran. Skär kycklingen i lämpliga bitar och hetta upp en panna med olja och häll i de hackade ingredienserna och kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.