Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång
Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nu mera finns det semla i alla dess varianter. Här bjuder jag på sockerkaks semla. Jag har fortfarande inte bakat den traditionella semlan vilken jag själv tycker är godast och oslagbar
Semlor på PriMaten Deli. Såg att det såldes semlor för fullt redan när jag var hemma i december…. Fick be Lars att ta bilder av deras populära Paleo-semlor och skicka, så idag är det PriMaten som står för både recept och bild
Tycker ni som jag att semlor är ett av de godaste bakverk som finns. De semlor som kommer i ny tappning tycker jag är kul och inspirerande och de jag provat är helt klart godkända, men de som är fyllda med annat än mandelmassa och grädde tycker jag inte ska få kallas semla, för det blir ju ett helt nytt bakverk
Skär degen i 8 eller 12 tårtbitar beroende på hur stora semlor du vill ha. 25 g jäst. ½ dl strösocker1 nypa salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade50 g smör, rumsvarmt4–5 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.