Semlor med hemlagad mandelmassa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 13 dl mjölk
  • 10,75 dl strösocker
  • 11 krm salt
  • 12 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak)
  • 125 g jäst för söta degar
  • 11 ägg
  • 1 ca 9 dl vetemjöl
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 11 ägg, till pensling
  • 11,5 dl sötmandel
  • 11,5 dl strösocker
  • 11 dl mjölk
  • 13 dl vispgrädde
  • 1 florsocker
  • 175 g smör 3 dl mjölk 0,75 dl strösocker 1 krm salt 2 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak) 25 g jäst för söta degar 1 ägg ca 9 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 ägg, till pensling
  • 1 Fyllning till semlorna, ca 10 stycken1,5 dl sötmandel 1,5 dl strösocker 1 dl mjölk 3 dl vispgrädde florsockerBullarna
  • Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen och dela den i 30 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk. Fyllningen
  • Mal den oskalade mandeln i matberedare, blanda i sockret och späd med mjölken. Vispa grädden. Skär ett lock av bullarna, gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan. Fyll i generöst, toppa med vispgrädde, sätt på locket och sikta över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.