12 tsk
kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak)
125 g
jäst för söta degar
11
ägg
1 ca
9 dl vetemjöl
11,5 tsk
bakpulver
11 ägg,
till pensling
11,5 dl
sötmandel
11,5 dl
strösocker
11 dl
mjölk
13 dl
vispgrädde
1
florsocker
175 g
smör 3 dl mjölk 0,75 dl strösocker 1 krm salt 2 tsk kardemumma, stött (kan vara lite mer enligt min smak) 25 g jäst för söta degar 1 ägg ca 9 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 ägg, till pensling
1 Fyllning
till semlorna, ca 10 stycken1,5 dl sötmandel 1,5 dl strösocker 1 dl mjölk 3 dl vispgrädde florsockerBullarna
Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen och dela den i 30 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk. Fyllningen
Mal den oskalade mandeln i matberedare, blanda i sockret och späd med mjölken. Vispa grädden. Skär ett lock av bullarna, gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan. Fyll i generöst, toppa med vispgrädde, sätt på locket och sikta över florsocker.
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk. 1Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.