F. ö. r. v. a. j. e. å. s. o. m. g. k. d. t. n. y. l. M. i. ä. D. f. h. c. p. b. u. x. ,. G. 1. 5. 2. /. (. ). 4. 0. S. R. K. T. H. °. C. P. L. I. -. 3. A. V. s t. d l
Det här receptet gör jag varje år för att det alltid blir bäst. Jag älskar verkligen alla spännande varianter, men till syvende och sist tycker jag ändå att den klassiskasemlan vinner
Vill man göra mandelfyllningen lite mindre söt så är det gott att göra så här. Därför bestämde jag mig för att njuta av hembakta semlor i mars istället
Dessa är barnsligt goda och inte alls svåra att göra, jag lovar. Nu var det ett tag sedan jag bjöd på ett recept här inne men självklart ska vi ta helgens recept på semlor på själva fettisdagen
Gör såhär. Supersmarriga Semlor. Dela degen och gör 14 stora bullar eller 25 mini semlor. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dom längs ner i ugnen i ca 12-18 minuter beroende på vilken storlek ni bestämmer er för att göra. Nu är det dags att vispa grädde, ca 3 dl grädde ”lättvispad” pudra över florsocker och vips har ni fantastiska semlor att mumsa på
Så här gör du. Lägg samman semlorna. Låt jäsa under bakduk 30–40 minuter. Grädda i ugnen 7–10 minuter. Rosta den skållade mandeln lätt 10–15 minuter i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.