Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj medhallonoch blåbär. Hallonoch blåbär gottar till sig med potatismjöl och lite socker innan täcket läggs på
Härligt fika i solen med lite paj tänkte jag men nehe, när pajen var klar så var solen borta, suck. I torsdags så tittade solen fram och det var minsann länge sedan
Jag har även gjort knäckighallon/rabarber paj och även med päron. Till kvällens middag gjorde jag enkla grillspett av kyckling och kryddig chorizo samt en äppelpajmed knäcksmak till efterrätt
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Arbeta snabbt ihop och låt degen vila en stund i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och häll över äppelblandningen och pudra lite kanel och lite mald ingefära över
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Servera med glass eller vaniljvisp. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun ochknäckig. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa. Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.