Det senare tänkte jag att jag skulle bara själv nu, vilket jag av någon anledning aldrig gjort, tror inte jag skulle kunna lita på mig själv om jag hade dem i frysen kanske, men eftersom jag inte direkt tänkt baka något mer till min födelsedag så tänkte jag att jag gör en paj av kakan istället - och det blev jättebra
Carl Brosjös Chokladtryffelpaj. Tack så mycket för alla era fina bidrag i tävligen. . På förstaplats i fototävlingen kommer MissBree med sina kanadensisk klassiker - Nanaimo bars
Garnera pajen med resten av nötterna. Tryck ut degen i en pajform, cirka 22 cm i diameter, så att den täcker formens botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och låt pajen vila i kylskåp cirka 30 minuter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna cirka 15 minuter och häll fyllningen i pajskalet
Provade att laga en chokladtryffelpaj för att se om det var något för mig. Slå upp smeten över digistivebotten och ställ därefter pajen i kylen och låt det mörka chokladlagret stelna
1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken