Den här pajen med havregryn är segochknäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blåbär är ett av mina favoritbär ochblåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Ikväll har vi gottat oss med blåbärspajoch vaniljsås. Vi fick en massa nyplockade blåbär av svärfar igår och sambon har tjatat om denna jäkla paj så länge, så ikväll blev det banne mig en bakad
Blanda ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Se till så det inte finns något hål i botten, då fyllningen kan sticka ner under botten vilket gör den vattnig och inte lika mör
Förra veckan blev det äntligen av och som tur var så motsvarade den mina förväntningar. Om man vill ha variation från vanlig smulpaj, så kan jag varmt rekommendera den här sega varianten
Pajen blev riktigt knäckigochsegoch smakade mera. När vi bjöd hem Hasse på middag i torsdags så provade vi två nya recept, dels på rabarberpaj och dels på vaniljkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.