Dela smöret i mindre bitar och knåda ihop med mandelmjöl och sötströ till en smulig deg. Lägg bären i en liten ugnsfast form och strö lite sötströ över om du vill
Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningen till en sorts smuldeg
)-----------------------------------------------------------------------------------------------Så härligt med fredag, veckan gick i en hejdundrande fart men jag klagar inte
Det smakar så mycket bättre med egna hamburgare tycker jag och så vet man precis vad som finns i. Vi serverade hamburgarna med aioli och sötpotatisklyftor kryddade med fajitakrydda
Smält smöret och blanda i grädden. Blanda i kakao och vanilj efter smak. Jag delade halva smeten och blandade bara i kakao i hälften, blir nog bättre att ha i hela
-Mama Skogly ♥ Måste göra mer idag för den var riktigt god. Toppa med blåbär ochhallon. Blogger låg nere igår och de två senaste inläggen ser skumma ut för mig
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallonoch blåbär. Ja, jag har tjuvsmakat en sked på fredagsfikat redan, ville ju veta hur seg och knäckig den blev
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Jag passade på att göra en paj på egenplockade blåbär ochhallon häromdagen. Det lättaste sättet att göra smuldeg är att smälta smöret i kastrull och sedan röra i de övriga indgredienserna
Paj är ju så galet gott och går att variera en miljon gånger. Jag brukar hitta på lite olika varianter på "smulpaj" för att göra det hela lite mer spännande
I torsdags så tittade solen fram och det var minsann länge sedan. Nåväl det blev tröstätning och idag åkte en stor bit till ner i magen för eftermiddagen spenderas vid fotbollskanten i regn naturligtvis
Vispa ägg och sukrin pösigt med elvisp i en bunke. När smöret smält blanda i grädde och rör om. 12-14Ingredienser. 2 ägg50 g smält smör1 dl sukrin/stevia strö3 msk vispgrädde2 tsk bakpulver2 msk pofiber2 msk bake pro2 msk fiberfin2 msk mandelmjöl1,5 msk kakao3 tsk bagerinas müsli3 msk riven kokos1 krm vaniljpulverhallon & madelspån till graneringGör så här. Blanda sedan samman allt och fördela i ca 12-14 muffinsformar. Toppa med hallonoch mandelflarn och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter
Min första LCHF tårta till en bekant som fyllde år den blav helt ok. Vispa grädde ej hårt och vänd försiktigt ner hallonmixen när den svalnat men inte börjat stelna av gelentinen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.