Servera med exempelvis vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Igårkväll bakade jag denna vansinnigt goda, sega, knäckiga paj med hallon och blåbär. Rör ner det smälta smör tillsammans med det uppvispade ägget i mjölblandningen
Servera med vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Härligt fika i solen med lite paj tänkte jag men nehe, när pajen var klar så var solen borta, suck. I torsdags så tittade solen fram och det var minsann länge sedan
Servera med vaniljsås. Blanda ihop vetemjöl, socker, salt och smör, tillsätt vatten, arbeta till en smidig deg, tryck ut i en pajform2. Lägg lingon och blåbär i pajformen, häll över hälften av socker3
Ner med locket och "låt stå" tills det bubblar, potatisen är mjuk och gratängen fått färg. Det är som att någon står uppe i himlen och häller vatten ur en stor kanna vatten över huset
Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber och jordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Ikväll har vi gottat oss medblåbärspajoch vaniljsås. Vi fick en massa nyplockade blåbär av svärfar igår och sambon har tjatat om denna jäkla paj så länge, så ikväll blev det banne mig en bakad
Hacka chokladen och blanda ihop det med pajsmulorna. Hacka samman alla ingredienser till smulpajen i en matberedare och lägg hälften av smulorna i en pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.