Skala räkor, lök och äpple. Hacka lök och äpple. Skölj purjolök och skär i tunna skivor. Häll Milda Culinesse i en kall traktörpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
500 g scampiräkor. Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av
Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Något som är helt fantastiskt med mat är minnena som skapas kring den. Att vi bara genom att känna en välbekant doft kan få en speciell känsla inom oss och kastas tillbaka till specifika tillfällen då vi ätit en viss typ av rätt
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Skala räkorna. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs löken i lite matfett tillsammans med curry tills löken är mjuk
Eftersom jag skulle använda tigerräkor eller om de ska kallas scampi tänkte jag det kunde passa. Självklart använder jag scampi som är märkt med allt erforderligt för att inte förstöra miljön och vara så bra det går efter omständigheterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.