Jag gillar kladdkaka och jag gillar mazarinkaka. Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
Den inställningen har jag och den kommer jag inte att tumma på – för bakat ska i första hand vara gott, inte nyttigt eller annorlunda (även om det gärna får vara det också)
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Dessa är dessutom glutenfria och fria från raffinerat socker. Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Galet gott, nu gjorde jag den som snickersgodis klädde en form och la hackade lättrostade nötter i botten, kola i mitten och kokos på toppen in i frysen
Inlägget Kanel- och kokosbollar – vegan, raffineratsockerfria, glutenfria dök först upp på Rawness. Cinnamon and coconut balls – vegan, refined sugarfree, gluten free
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Men jag lyckades faktiskt få en helt vegansk, nötfri, glutenfri ochsockerfri tårta som var godkänd av två av mina kompisar som fick vara försökskaniner (varav en är vegan)
Rör ner strösocker, vetemjöl (ev glutenfri, mjölkfri mjölmix), lakrits salt och kakao. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.