Om du provade att baka pepparkakorna jag bloggade om för ett litet tag sedan (klick) och sparade en degsnutt kommer alltså ett recept här som du kan använda den till
**Om du inte har en mixer kan du också blanda/vispa noga för hand. Det ska inte vara supertunt utan se till att du har några mm höjd, se mina bilder för riktlinje
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Utan tillsatt socker, lowcarb, glutenfri, proteinrikare, fiberrik samt otroligt kalorisnål. Klicka på ingredienserna för att komma till / se produkterna
Jag tycker att vårt samhälle är alltmer inriktat på att man ska prestera hela tiden, så därför tror jag att det är ännu viktigare att verkligen njuta av dessa små mysiga stunder utan några som helst krav
Många tror att det inte går att göra varken pajskal eller pajfyllning utan animaliska produkter. 1/2 tsk havsalt. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron. 1/2 tsk gurkmeja. 1/2 broccolihuvud. 1/2 tsk havsalt. 2 vitlöksklyftor 1/2 broccolihuvud en näve grönkålsblad
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Dessa är dessutom glutenfria och fria från raffinerat socker. Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.