Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. Förra året på Morsdag fick jag en kokbok med japanska recept som jag pinsamt nog inte lagat något ur ännu
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Vi hade finaste besöket i onsdags och som mingelsnacks blev det minigurkor och morötter, kalkonkorv med vitlök och peppar från Ingelsta kalkon (så otroligt god), lite chips och en massa dipp (lime dipp och en gjord på grillad paprika och hasselnötter)
Börja med att skölja grönkålen och skär sedan av rotstocken och strimla grönkålen. Salt och peppar. Hacka kantarellerna grovt och lägg dem med i skålen med grönkålen och löken
Huvudråvaran i den här rätten är salma lax, detta är lax som anses vara bland den bästa i världen. Skala potatisen och koka den mjuk, häll sedan av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en visp eller potatisstomp
sashimi,. Servera med en klick wasabi och soya i en skål vid sidan om. laga med kock,. För tillfällen när man inte är så hungrig och bara vill ha något snabbt, lätt och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.