Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
2 dl grekisk yoghurt1,5 dl getostsvartpeppar5 salladslökar, skurna i tunna skivormosa osten och blanda med yoghurt, blanda i lök och peppar och dekorera med lite extra salladslök och några varv med pepparkvarnen
Servera med japansk soya vid sidan, eller häll på försiktigt. Ha lite grovt flingsalt, gärna med oliver, vid sidan för dem som vill (men soyan räcker oftast för att få sälta)
Blanda färskosten medwasabinoch dillen, bred ut fyllningen på laxen varsamt. Lägg sparrisen i en ugnsform, slå på lite vin, kycklingfond och en klick smör samt lite havssalt
Lägg upp köttet på ett fat och det är färdigt att servera. Häll ner i soyamixenmed kärnor och allt. Dock kanske det inte alltid finns i vanlig mataffär, utan att du får nöja dig med röda piripiri istället
Lägg dem på ett fat med bakplåtspapper påoch häll på rapsolja. Hur som helst så har Fanny kommit på att man kan göra egna chips och det blir så sjukt gott och är så himla enkelt
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade medoch smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen påmedelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.