Sushi ingefära (gari). En lyxig men lättgjord förrätt som är sprängfylld med umami och fantastisk god. Inspirationen kommer från Mattias Dahlgrens kokbok
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min
Jag är ju som sagt ingen expert på området mer än att jag tycker om rätten och sashimi kan man säga är som sushi fast utan ris, med andra ord perfekt för oss som pysslar med lchf eller lågkolhydratig kost överlag
Snabbmat på sitt allra, allra bästa, och bland det godaste jag vet. Allt som går åt är en stadig bit Salma-lax, skivad vårlök och lätt rostade sesamfrön (tar bara någon minut i en torr panna på medels värme)
När jag gjorde hemmagjord sushi förut fick vi över en del salmalax och det blev en jättegod asiatisk ceviche som vi absolut kommer att göra flera gånger