Ingredienser 100 gram smör 2 st ägg 2 dl socker 1,5 st citron(er) Köp receptet. Ingredienser 100 gram smör 2 st ägg 2 dl socker 1,5 st citron(er) Köp receptet
Hur gottsom helst. Inget nytt under solen men kanske lite bortglömd - den klassiska saffransdegen. I dag är det många som väljer att baka med kesella i degen och så även jag, en period, men som det heter "gammal är äldst" och numera bakar jag ånyo med den gamla traditionella degen
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 500 g blomkål 100 g potatis 1/2 dl vitt vin 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond 1 dl riven parmesanost (à 30 g) rapsolja salt vitpeppar Till servering 1 tsk tryffelolja (eller mer enligt smak) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 storavitlöksklyftor 280 g torrsaltatbacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten ochbuljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. Obs. 5 msk bikarbonat. 5 msk bikarbonat 1 msk bakpulver 4 dl sirap mörk 6 dl filmjölk Ugn. 175°Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonatoch bakpulver i en stor skål. 1Häll smeten i två smordabrödformarsom rymmer 1 1/2 l