SALLAD. Det är verkligen en favorit, det är så otroligt gott. När jag gick hem från jobbet idag och funderade på vad jag skulle äta för lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde tänka på
Dessutom laga vi en varm morot- ochfänkålsallad med persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Men om nu värmen kommer åter blir vi alltmer angelägna om att äta sval mat, till skillnad från tröstmatens risotto jag bloggade om nyss, och då är denna enkla saftiga sallad god till lunch, mellanmål eller tillbehör till det grillade
När allt är smält, tillsätt smöret och stäng av värmen. Skiva morot. Men nu känner jag pinsammt att rätten är långt ifrån sofistikerad i alla fall, jag vet att jag behöver lära mer om presentation Hur som helst är det en miso sesam varmt sås och det går bra med rödbetor… Jag kunde inte hitta gula betor så
Det här receptet har blivit en ny favorit från Maria Elia´s bok "The modern vegitarian"Biffarna har mycket smak i sig, och förutom att de är fantastiskt goda tillsammans med den något sötare homousen som görs på både morötter och kikärtor och passar perfekt med seltan i feta salladen funkar dom utmärkt att ha till matlådan dagen därpå, om det nu blir något över
Servera med sallad (jag hade färsk spenat), skivad tomat och hackad rödlök. Lägg i den avrunna keson, knäck i äggen och rör ihop till en jämn konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.