Choklad och havre är favorit-ingredienser vid bakning för det blir så god smak av det, så dessa kakor har alltid varit en storfavorit och det bästa sämsta är att de är godaste direkt från frysen, dvs det är alldeles för enkelt att var onyttig
250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa)
Hampafröna kan också bytas ut mot annat, solrosfrön eller pumpafrön till exempel. Det är en polysackarid (eftersom kemi aldrig var min starkaste gren tänker jag inte försöka förklara utan föreslår att du läser här) som framställs genom jäsning av glukos eller sackaros med hjälp av en speciell bakterie
Vi har varit på bröllop i helgen. Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Eller rör med slev. Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. 1 dl mjölkersättning eller mjölkfri grädde. 1 dl mjölkersättning eller mjölkfri grädde
"Solen skiner på taken, endast Sara är vaken". Tidig morgon och jag smyger upp i min ensamhet utan att väcka nån, en dusch och en kopp te och sen cykla i väg till jobbet i strålande solsken
Riktigt god är den, trots att den inte innehåller varken gluten, grädde, mandel ellernötter. Här får du förslag på en superenkel fudge - eller kanske snarare något mittemellan kola och fudge - som alla kan äta av, både allergiker och andra
Till Tyra (13 mån) serverar jag dem antingen som de är eller ihop med turkisk yoghurt och bär. Vänd dem efter 2 minuter eller när de börjat få färg och 'stannat'
ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de är klara. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål
1/2 dl ljus eller mörk sirap. 1/2 dl Oatlys iMat eller den gräddersättning ni tål. 2 dl rena havregryn från Semper eller provena. 1/2 dl ljus eller mörk sirap
Äpple eller bär går också bra. mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt margarin, ”ströa” det med farinsocker eller muscovadosocker
Degen ska vara mjuk och följsam, inte rinnig, men inte heller för matad. Eller klassiska med köttfärs. 2 pkt skinka, 1-2 msk Fin Mix eller Maizena och blanda med skinkan. ev 1/2-1 dl typ Sempers fin mix eller Schärs mix c – om du behöver lite stabilitet i degen. 5 dl Risdryck från Carlshamn eller annan mjölkersättning som du tål. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills de är klara. 1-2 msk Fin Mix eller Maizena och blanda med skinkan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.