Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet
Den slår ut alla andra saffransbullar, julpraliner, nötter och kakor jag provat och bakat kring jul. Första gången mamma kom över med den här till mig och mannen här hemma åt vi upp hela kakan på någon timma
Men advemts-söndagarna viger jag till tårtor. Här går det precis lika bra att byta ut lemon curd mot apelsin eller clementin curd om man har det hemma i kylskåpet
Flytta över skålen till maskinen när rätt temp på socker-äggblandningen uppnåtts och börja nu vispa med vispen (givetvis kan detta göras med en vanlig elvisp också men jag föredrar maskinen eftersom man slipper stå bunden med vispning så länge)
Tillsätt mjölblandningen växelvis medmjöl/yoghurt-blandningen till äggsmeten. Det började så bra med underbart vårväder, strålande sol, påskbord och allmänt påskmys
This is a lovely little cake, packed with flavours from passionfruit, lemons and warm vanilla. Let the cakes rest in the tins for a couple of minutes before removing them from the tins to cool completely on a wire rack covered with a tea towel
Servera med hackade mandlar, blåbär och färska örter. Mum alwayas made a Rice porridge curd cake on Christmas day (since we eat rice porridge on Christmas in Sweden), but we made another Vegan version here andwith Buckwheat and Sorgum instead of Rice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.