Saffranspannkaka
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl rundkornigt grötris
  • 2 dl vatten
  • 2 kanelstänger (kan uteslutas om du kokar gröten direkt för saffranspannkakan)
  • 2 sockerbitar
  • 2-3 msk smör
  • 7-8 dl mjölk, helst gammeldags eller i vart fall röd mjölk
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 50 gram hackad sötmandel (kan uteslutas)
  • ½-1 gram saffran – stött i mortel med en sockerbit (jag använder den större mängden för vackert guldgul och riktigt saffranssmakande efterrätt)
  • 1/4 tsk
  • 2-3 dl mjölk – gärna gammeldags eller i vart fall röd mjölk (anpassa mängden till hur tjock gröten är)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.