Ett enkelt recept på ett gott bröd till grillat eller varför inte till buffén. Jag är ju som bekant inte så förtjust i att baka bröd med jäst, och då är det här ett bra alternativ
För en tid sedan köpte jag en utmärkt glutenfri mix från LCHF-butiken. Den innehöll en fröblandning av linfrön, mandelmjöl, sesamfrö, bakpulver, salt och Tacokryddor som man bara blandade ut med vatten och två ägg
Raskannas från Ockelbo tillverkar färdiga pannkakor till bland annat Ica butikerna. Det finns både vanliga pannkakor med vetemjöl och glutenfria pannkakor, som dessutom är utan mjölk och soja
Det fina med den här typen av produkt är ju att det går att skära ner mängden jobb för att få en färdig måltid enormt, men den ger dig fortfarande möjlighet att variera rätten själv efter tycke och smak
På så vis har du en färdig pizzabotten på nolltid. Färdig att servera. Om du inte har en färdig tomatsås och inte orkar ställa dig och göra en kan jag tipsa om att det funkar minst lika bra med ett tunt lager valfri ketchup på wrapen istället
250 g färsk smördeg, på rulle 100 g nutella 75 g mörk choklad (av bra kvalitet) 100 g mandelmassa 1 apelsin, rivet skal 1 ägg (ekologiskt) mandelspån, att strö över innan gräddning florsocker, att pudra ovanpå bröden vid servering
Andra december. Första advent. Jag vet inte om det är jag som börjar bli gammal (herrejisses, snart närmre 25 än 20 ju) men det var ju nyss augusti, lagom badtemperatur i sjön och dags för picknick i det varma gräset
ätfärdiga. Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.