De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Dessa tekakor blev verkligen fluffiga. För att baka 20 st fluffiga tekakor behöver du50 gr jäst5 dl fingervarm mjölk (37 grader)3 msk sirap1 äggula13-14 dl vetemjöl special200 gr rumsvarmt smör1 tsk saltGör så härLös upp jästen i den fingervarma mjölken
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också
Blir inte alls så mycket bakande just nu, har tappat sugen lite därför blir det inte så mycket inlägg just nu, sedan så kan jag ju inte baka bara för att ha något att lägga in i bloggen, det skall ju ätas upp också J, funderar ibland på att starta en matblogg istället, fast det är så svårt att fotografera mat tycker jag, så att det ser gott ut menar jag och då funderar jag ju på om jag isåfall skall starta en helt ny blogg, där jag blandar mat och bakning
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Jag tror att det var för tre år sedan som jag skapade denna saffranspannaka med mandel för Kung Markatta och sedan dess är den en tradition i juletider här hemma
Dessa fluffiga bananpannkakor blev en perfekt lunch efter en härlig löptur i skogen. Denna gång toppade vi dem med sojagrädde, bananskivor, hallon,kokos och överringlat med lite agave sirap, delicious
Servings. 8. Cook Time. 70 Min. Julig dessert med saffran, glögg, hallonsylt och lättvispad. 4. 360 Min. Kokospannacotta med romkaramellsås och grillad ananas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.