Saffranspannkaka med drottningsylt och grädde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g färdigkokt risgrynsgröt (gärna hemkokt)
  • 115 g vaniljsocker (1 msk)
  • 175 g strösocker (0,75 dl)
  • 11 g salt (1 krm)
  • 13 ägg
  • 13 bittermandlar
  • 10,5 g saffran
  • 1150 g vispgrädde (1,5 dl), lättvispad
  • 130 g mandel, rostad och hackad (ca 0.5 dl)
  • 1125 g frysta eller färska hallon
  • 130 g citronjuice (2 msk)
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1135 g syltsocker (ca 1, 5 dl)
  • 1200 g vispgrädde (2 dl)
  • 1 Saffranspannkaka500 g färdigkokt risgrynsgröt (gärna hemkokt) 15 g vaniljsocker (1 msk) 75 g strösocker (0,75 dl) 1 g salt (1 krm) 3 ägg 3 bittermandlar 0,5 g saffran 150 g vispgrädde (1,5 dl), lättvispad 30 g mandel, rostad och hackad (ca 0.5 dl)
  • 1 Drottningsylt125 g frysta eller färska hallon 125 g frysta eller färska hallon 30 g citronjuice (2 msk) 1 tsk vaniljsocker 135 g syltsocker (ca 1, 5 dl)
  • 1 Till servering200 g vispgrädde (2 dl)Saffranspannkaka
  • Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite lätt för hand och blanda med risgrynsgröten. Blanda vaniljsocker och strösocker. Riv bittermandlarna fint. Tillsätt saffran, riven bittermandel och salt till sockret. Rör ner sockerblandningen i risgrynsgröten. Avsluta med att röra i grädden och sist mandeln.¨ Fyll en ugnsform med smeten, ca 3 cm hög ska smeten i formen vara. Grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 30-35 minuter. Större ugnsform ger kortare gräddningstid i ugnen. Låt svalna i 20 minuter före servering. Drottningssylt
  • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 10 minuter. Låt svalna och ställ i kylen. Servering
  • Lättvispa grädden. Servera ljummen saffranspannkaka med kall drottningsylt och lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.