Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Servings. 8. Cook Time. 70 Min. Julig dessert med saffran, glögg, hallonsylt och lättvispad. 4. 360 Min. Kokospannacotta med romkaramellsås och grillad ananas
Servera ljummen saffranspannkaka med kall drottningsylt och lättvispad grädde. 1Saffranspannkaka500 g färdigkokt risgrynsgröt (gärna hemkokt) 15 g vaniljsocker (1 msk) 75 g strösocker (0,75 dl) 1 g salt (1 krm) 3 ägg 3 bittermandlar 0,5 g saffran 150 g vispgrädde (1,5 dl), lättvispad 30 g mandel, rostad och hackad (ca 0. 1Till servering200 g vispgrädde (2 dl)Saffranspannkaka
Ett bra substitut när man är som mest sugen är att göra den här ljuvliga saffranspannkakan, den påminner ganska mycket om ostkaka, men är löjligt enkel att göra
Saffranspannkaka är den perfekta efterrätten, iaf om man älskar saffran. Saffranspannkaka är en Gotländsk specialitetoch jag välkomnar den varmt i mitt hem
Saffranspannkaka blev det. Igår på jobbet var det min Kollega Håkan som skulle fixa vårt fredgasfika, han kommer ifrån Gotland så han gjorde naturligtvis något Gotländskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.