I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskakamedmandelmassaochäpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, inte i närheten av en torr saffranskaka
Riv mandelmassanoch blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. florsocker att toppa med. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Skala äppletoch skär det i bitar. Saffranskakamed lingon. Mamma kan inte riktigt hejda sig när det gäller sötsaker så det fanns allt från skumtomtar till kolor, pepparkakor, chokladskorpor och så den här saffranskakan
Först ut blev en sockerkaka medäppleochmandelmassa. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Mumsiga bullar fyllda medmandelmassaochäpple, smaksatt med kanel och kardemumma. Skala, kärna ur och tärna äpplet i bitar, lägg dem i en skål och blanda med kanel
Det stora chokladhjärtat är bara gjort av smält choklad med hackade pistagenötter på. Den godaste mandelmassan jag någonsin smakat är denna, och den är Raw
Garnera med lingon och florsocker, servera med vaniljglass och lättvispad grädde. Börja med pajskalet. Skiva äpplenoch lägg ner i ett vackert mönster, strö på mandel och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.