Ingredienser Portioner. 12 bitar 100 g smör 1/2 g saffran 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) smör till formen Till servering hallon eller rårörda lingon eller citronkräm (se tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
300 g pepparkakor75 g smält smörToppa kakan med vispgrädde. Sätt ugnen på 175 grader, krossa pepparkakorna i en mixer o häll på smält smör och tryck ut i en form med löstagbarkant
Denna kaka är riktigt lyxig att bjuda på nu till julfikat. Jag bjöd på den när Lidingö Tidning var och hälsade på och tänkte att jag måste dela med mig av detta recept
I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskakamedmandelmassaoch äpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, inte i närheten av en torr saffranskaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.