I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskakamed mandelmassa och äpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, inte i närheten av en torr saffranskaka
Riv mandelmassan och blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. florsocker att toppa med. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Saffranskakamed kaneltäcke ochlingon. Dekorera eventuellt kakan med glasyr ochlingon. Trivs ganska bra med att boa in mig i varma koftor, vila mig i rutinerna och bunkra stearinljus
Jag hade kunnat gjort det enkelt för mig och gjort saffranskladdkaka med mandelmassa och vit choklad, men valde att istället prova på något nytt och därför blev det kort och gott en saffranskaka
Ikväll kom mina svärföräldrar på besök och de förärades med ett urval av juliga bakverk, däribland de här superenkla bakelserna med mandelmassebotten ochlingonyoghurtgrädde
Äppelpaj medlingonoch mandelmassa. Servera pajen med vaniljsås eller glass. Perfekt dag för höstfix i trädgården idag, och att avnjuta en god äppelpaj till fikat
Mortla saffranen med en nypa socker och rör sedan ut detta i det heta smöret. Hacka smöret i mjölet, antingen i en matberedare eller på bakbord med hjälp av en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.