Eftersom jag tycker om saffran valde jag att smaksätta dessa fudgebitar med saffran. Saffransfudge. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter
I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. Igår gjorde vi julgodis. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra
Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h. * Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock* Fudgen förvaras i kylskåp* Hållbarhet upp till 3 veckor* Fudgen går bra att frysa. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h. * Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock* Fudgen förvaras i kylskåp* Hållbarhet upp till 3 veckor* Fudgen går bra att frysa
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Jag har aldrig varit något riktigt fan av fudge men efter att ha smakat dessa ljuvliga små skapelser är jag till 100% övertygad och omvänd
Istället har jag satsat på att göra saffransfudgemed pistagenötter. Och det är ju inte så märkligt eftersom den - i Sverige - är så förknippad med julen
Fudge får mig alltid att tänka på regniga engelska vintrar, stickade tröjor med grälla julmotiv och travar av böcker framför brasan till svulstig julmusik
Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper och låt stelna innan den skärs upp i bitar. 1 kuvert saffran (om det är hel saffran så mortla gärna det tillsammans med lite socker). 1 kuvert saffran (om det är hel saffran så mortla gärna det tillsammans med lite socker)
Använd en avlång brödform och täck botten och kanter med bakplåtspapper. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen smälta försiktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.