Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också. Man kan även smaksätta bollarna med saffran eller behålla dem neutrala
Jag tänkte att jag skulle göra egna julkalendrar till barnen i år, det är ett tag sedan, och med tanke på att det är december månad redan nu på lördag så är det minst sagt hög tid att ta tag i det
Lättsötade mintchokladbitar. Smält choklad och kokosolja över sjudande vattenbad, ta fatet från värmen och rör ner pepparmyntsolja efter smak och sedan grädden
Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. 1150 g mörk choklad, 65 %. 1250 g vitchoklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. 1Hacka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget. 1Smält den vitachokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den
Vem älskar inte en gräddkola som smälter i munnen och ännu bättre att ge bort i julklapp t ex som jag gjort då jag gjort en liten påse av cellofan och skurit kolan och packat i bakplåtspapper
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchoklad och saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Fudge får mig alltid att tänka på regniga engelska vintrar, stickade tröjor med grälla julmotiv och travar av böcker framför brasan till svulstig julmusik
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Varm chokladmed skumtomtar och vitchoklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.