Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också. Man kan även smaksätta bollarna med saffran eller behålla dem neutrala
Nu i jul gjorde jag och syster en hel del julgodis, en del gamla godingar och så blev det lite nya. En nyhet vi testa att göra var Nutellacrisp som jag hittade recept på här
Istället har jag satsat på att göra saffransfudgemedpistagenötter. Och det är ju inte så märkligt eftersom den - i Sverige - är så förknippad med julen
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Saffransfudgemedpistagenötter. Kontrollera med en digital kökstermometer eller gör ett kulprov i kallt vatten, när du kan rulla en liten boll utan problem är smeten klar
Eftersom jag tycker om saffran valde jag att smaksätta dessa fudgebitar med saffran. Saffransfudge. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter
I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. Igår gjorde vi julgodis. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra
Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h. * Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock* Fudgen förvaras i kylskåp* Hållbarhet upp till 3 veckor* Fudgen går bra att frysa. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h. * Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock* Fudgen förvaras i kylskåp* Hållbarhet upp till 3 veckor* Fudgen går bra att frysa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.