I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. Igår gjorde vi julgodis. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra
a på saffransfudge som jag testade i förra veckan (LCHF). Saffransfudge ca 20st ( inspiration från Ericas LCHFtill vardag och fest). Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar Saffransfudge ca 20st ( inspiration från Ericas LCHFtill vardag och fest)
Istället har jag satsat på att göra saffransfudge med pistagenötter. Saffran, saffran, saffran. Vi blir ju helt galna i denna krydda så fort december kommer
Det här receptet kommer från min första bok (Söta saker) och är helt underbart. Fudge får mig alltid att tänka på regniga engelska vintrar, stickade tröjor med grälla julmotiv och travar av böcker framför brasan till svulstig julmusik
Saffransfudge med pistagenötter5 dl socker3 dl vispgrädde1,5 dl mjölk3 msk ljus sirap0,5 g saffran ( en påse)80 g grovhackade pistagenötterBlanda allt utom nötter i en kastrull och koka på svag värme under omrörning till sockret smält
Har ännu inte smakat denna fudge, den ska stelna under natten. Ca 50 st1 burk Kondenserad mjölk500 g Vit choklad0,5 g Saffran25 g Smör2 dl Pistagenötter (denna bytte jag ut mot flisad mandel, dottern allergisk)FlorsockerSmält ihop den kondenserade mjölken, vit choklad och saffran över ett vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.