Blanda den resterande fjärdedelen med krossade polkagrisar och röd karamellfärg till önskad nyans. Nu börjar min samling av recept som ska prövas dock växa till sig så jag misstänker att det kommer poppa upp en hel del cheescake recept här under hösten, med början idag
Eftersom jag tycker om saffran valde jag att smaksätta dessa fudgebitar med saffran. Saffransfudge. Lägg i frysen en kort stund medan chokladen smälter
I år blev det knäck (vanlig och med polkagris), rocky road och saffransfudge. Igår gjorde vi julgodis. Fudge har jag aldrig gjort tidigare, men den här varianten blev jättegod och var väldigt enkel att göra
Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h. * Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock* Fudgen förvaras i kylskåp* Hållbarhet upp till 3 veckor* Fudgen går bra att frysa. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h. * Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock* Fudgen förvaras i kylskåp* Hållbarhet upp till 3 veckor* Fudgen går bra att frysa
Hoppas att allt är bra med er läsare. Ni som varit i svängen och i kontakt med denna märkliga organism vet förhoppningsvis vad jag pratar om, och kanske känner ni igen er lite
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Jag har aldrig varit något riktigt fan av fudge men efter att ha smakat dessa ljuvliga små skapelser är jag till 100% övertygad och omvänd
Istället har jag satsat på att göra saffransfudgemed pistagenötter. Och det är ju inte så märkligt eftersom den - i Sverige - är så förknippad med julen
Fudge får mig alltid att tänka på regniga engelska vintrar, stickade tröjor med grälla julmotiv och travar av böcker framför brasan till svulstig julmusik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.