Fräs morötter, lök och dillfrön i smör-&rapsolja, slå på buljongen och koka dem mjuka, ca 25 min. 2 dl apelsin-&blodapelsinjuice. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 dl linser t ex beluga 1 kg morötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor ½ msk dillfrön 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 8 dl grönsaksbuljong 2 dl apelsin-&blodapelsinjuice salt svartpeppar 2 dl rapsolja
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt. ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater. 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 0-1 tsk salt
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa 250 g färska champinjoner 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk persilja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till servering
10,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad. 1ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar 1 klyfta vitlök, skalad och skivad 1 gul lök, skalad och grovt hackad 0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad ca 7 dl grönsaksbuljong 2 dl kokosmjölk 1 tumstor bit färsk ingefära, finriven 0,5 citron, saften rapsolja salt och svartpeppar
Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en gryta. Rör ner bönor, limeskal och -saft. 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g sötpotatis 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röd chili 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 3 msk grönsaksfond 7 dl vatten 2½ dl Arla Köket® matlagningsgrädde 1 burk kokta vita bönor rivet skal och saft av 1 lime Tillbehör
Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör och olivolja i en rejäl kastrull, fräs grönsakerna under omrörning tills de fått lite färg
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och spreja rikligt med smör-&rapsolja på skivorna. Tillaga i mitten av ugnen 8-10 min tills chipsen fått fin färg
Ingredienser Portioner. 4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 50 g lufttorkad skinka i skivor 1 dl Arla Köket® vispgrädde 1 krm olja med smak av tryffel 2 krm salt 200 g blandsvamp 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 liter Kelda® Skogssvampsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.