1 st
rotselleri ca 500 g 2 st fasta potatisar medelstora 2 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 1 msk olivolja 1.5 dl torrt vitt vin 1 tärning kycklingbuljong eller grönsaksbuljong 8 dl vatten 2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1 tsk finhackad färsk timjan 50 g ädelost Till servering surdegsbröd
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den som vi med endast fisk
Smaka av med salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Till det drack vi vittvin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra. Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör
Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt. Grädde, vittvin, vitlök och räkor. Rör ihop grädde, vin och vitlök - tillsätt ex ljus Maizena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.