11 dl
grädde för att få en lite mildare smak på soppan (ekologiskt) (alt sojagrädde)
1250 g
broccoli 1 gul lök (alternativt 3 schalottenlökar) 1 zucchini 1 msk olivolja 0,5 msk curry 0,6 l vatten 1 kycklingbuljongtärning (ekologisk) 0,5 tsk timjan 1 krm sambal oelek salt peppar 1 dl grädde för att få en lite mildare smak på soppan (ekologiskt) (alt sojagrädde)Skala och hacka lök och zucchini. Dela broccolin i mindre buketter. Häll olivoljan i en tryckkokare, eller i en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme. Fräs lök, curry, sambal oelek och timjan i olivoljan i ca 1 minut. Tillsätt zucchini och broccoli. Rör om och fräs i några minuter. Tillsätt vatten och buljong och sätt på locket på tryckkokaren, eller locket på en vanlig kastrull. Koka på högt tryck i tryckkokare i 7 minuter, eller koka 20 minuter i vanlig kastrull. Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren. Mixa soppan hasigt så att den fortfarande har lite bitar i sig. Salta och peppra efter smak. Tillsätt ev. lite grädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppan.
Ingredienser Portioner. 4 2 paprikor (gärna 1 röd och 1 grön) 500 g blandfärs 2 burkar vita bönor i tomatsås 2 1/2 dl vispgrädde Att ha hemma 1 tsk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk paprikapulver 1 tsk oregano salt peppar 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Soppa är riktig höjdarmat att laga om man vill göra över med rester och små slattar av allt möjligt som finns i kyl och frys
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Kantarellsoppa. Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.