Sötpotatisgratäng med sallad på betor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg sötpotatis
  • 12,5 dl matlagningsgrädde
  • 11 kruka timjan
  • 13 klyftor vitlök
  • 11 gul lök
  • 1200 g getost
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1100 g spenat
  • 1150 g gul- eller polkabetor
  • 12 msk torkade tranbär
  • 11 msk honung
  • 11 msk vinäger
  • 13 msk olivolja
  • 11 citron
  • 13 msk solrosfrön
  • 11 förp färdigkokta linser
  • 1 flingsalt
  • 11 kg sötpotatis 2,5 dl matlagningsgrädde 1 kruka timjan 3 klyftor vitlök 1 gul lök 200 g getost salt peppar 100 g spenat 150 g gul- eller polkabetor 2 msk torkade tranbär 1 msk honung 1 msk vinäger 3 msk olivolja 1 citron 3 msk solrosfrön 1 förp färdigkokta linser flingsaltSätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatisen och skiva den tunt. Skala och skiva löken och finhacka vitlöken. Hacka timjan och bryt osten i mindre bitar. Varva sötpotatis, lök, vitlök, ost (spar lite ost till översta lagret), timjan, salt och peppar i en ugnsform. Avsluta med att hälla på grädden och strö över ost. Tillaga i ugnen i ca 45 minuter, täck med aluminiumfolie de första 30 minuterna och baka sedan tills ytan är gyllene. Skär polka- och/eller gulbetorna i tändsticksstora stavar. Koka ihop tranbär och honung med en skvätt vatten i 5 minuter i en kastrull. Blanda sedan med vinäger, olja, finrivet citronskal och 1 msk citronjuice. Häll av och skölj linserna. Blanda ihop spenat, linser och betor med dressingen. Toppa med solrosfrön och flingsalt. Servera till gratängen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.