Sötpotatisgratäng med fetaost och rosmarin
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Sötpotatisgratäng med fetaost och rosmarin 4 port 400 g sötpotatis, tunt skivad
  • 300 g potatis, gärna en mjölig sort, tunt skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 vitlök, fint hackad
  • 1 stjälk blekselleri, tunt skivad
  • 2 msk färsk rosmarin, grovt hackad
  • salt och peppar
  • 150 g fetaost, smulad
  • 4 dl vispgrädde
  • Blanda potatisskivorna med lök, vitlök, selleri, rosmarin, fetaost (spara lite till att toppa gratängen med), salt och peppar.
  • Häll blandningen i en smord form, häll i grädden och strö över lite fetaost.
  • Gratinera på 225 grader ca 40 minuter mitt i ugnen, känn med provsticka så potatisen är mjuk.
  • Låt gärna gratängen stå och vila ca 5 minuter innan servering så den får "sätta" sej lite.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.