Sätt iniugnen några minuter, så att fetaosten och rödlöken värms upp. Rätten blev i slutändan friteradsötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök
Börja med att skölja potatisen väl, dela den sedan i klyftor. Sötpotatisen som du säkerligen kan gissa, smakar mycket sötare än vanligpotatis och får en mjukare konsistens
Vänd sedan på sötpotatisen och rör runt i dem med en gaffel. Tvätta sötpotatisarna och dela på mitten. Pensla dem medolivolja på både botten och toppen
Jag grillade dom sedan iugnen. Jag fortsätter med att försöka servera vegetarisk mat lite oftare och eftersom jag aldrig provat äta sötpotatis verkade detta recept mycket spännande
Pensla snittytorna och skalet med oljan. Borsta och tvätta potatisarna väl. Skär dem i halvor. 3 sötpotatisar, medelstora. 12 msk olivolja. 1150 g fetaost. 125 marineradeoliver. 13 msk finhackadpersilja. 11 msk jungfruoljaSätt ugnen på 225 grader. 1Lägg potatishalvorna på en plåt. Baka potatisenicirka 30 minutertills den är mjuk. 1Toppa potatisenmed smulad fetaost och oliverna. Sätt plåten högt iugnenicirka 5 minuter. 1Garnera med örterna och ringla över jungfruoljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.