Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås. Ryggbiff. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt
1 kg ryggbiff salt svartpeppar. 1 kg ryggbiff salt svartpeppar. Bearnaisesås1,5 dl vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 1 gul lök, grovt hackad 300 g smör 3 äggulor 1 kruka persilja, grovt hackad tabasco chilipulver
(Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen. Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Hacka lök, paprika och tomat fint. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Salta och peppra ryggbiffsskivorna ordentligt och stek sedan i smör på båda sidor. Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg
Strö över hackade dadlar och de rostade pinjenötterna. Jag rekommenderar den härliga majonäsen till, jag smaksatte med pressad vitlök och hackad färsk koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.