Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Ryggbiffmed ädelostsås. Biffen fick nöja sig med salt och nymalen svartpeppar och stekas några minuter på varje sida, men den verkade ganska nöjd med det
Lägg dom ugnsrostade grönsakerna bredvid och klicka upp såsen. Ingredienser ugnsrostade grönsaker. Ryggbiffen är enkel, salt och peppar och sedan på grillen (eller i grillpannan)
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Det bästa med att bli bortbjuden (förutom det trevliga sällskapet man kommer till förstås…) är att få inspiration till ”ny mat”
Ugnsrostad butternutpumpa medrotfrukteroch brysselkål. Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Vi är många som kan det där med Meatless Monday vid det här laget, och visst är det bra att allt fler lär sig att vegetarisk mat är minst lika god som ”vanlig” mat och lyckas införliva en del vegetariskt bland veckans middagar
800 g ryggbiff, i skivor (gärna hängmörad med el utan kappa) rapsolja smör 1 klyfta vitlök 3 kvistar färsk timjan salt svartpeppar. 1Sesam- och sojamajonnäs1-1,5 dl majonnäs 1-1,5 tsk japansk soja 2 tsk sesamolja
Även om jag med största sannolikhet skulle kunna äta mig mätt på allt gott julgodis som bakas här hemma (man får ju inte glömma bort att jag faktiskt kämpar med min vikt, även om det inte alltid värkar så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.