1 FYLLNING
MED LÖK, GURKA OCH SENAP: 1 dl finhackad syltlök
14 inlagda
syrade saltgurkor eller liknande
13 msk
fransk dijonsenap
1 FYLLNING
MED FÄRSKOST ELLER ÄDELOST: 150 g färskost typ Crème Bonjour eller ädelost eller grönmögelsost
1 GRÄDDSÅS:
2,5 dl grädde eller kokbar crème fraiche
13 tsk
dijonsenap
11 krm
timjan
11 msk
japansk soja eller någon tsk kinesisk soja
1 SKYSÅS:
2 msk mjöl
13 dl
vatten
11 tsk
tomatpuré
13 tsk
dijonsenapFörbered de tillbehör ex. potatis du vill ha till - se förslag ovan. Lövbiffsrulladerna tar ca 20 minuter att steka och göra sås till. MED SYLTLÖKT, INLAGD GURKA OCH SENAP: Hacka syltlöken samt gurkan grovt och lägg i en skål. Blanda i senapen. Lägg ut en lövbiff i taget och sträck ut den åt sidorna. Lägg på 2-3 msk fyllning och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Sätt ev. ihop med en tandpetare. MED OSTFYLLNING: Dela upp osten i åtta delar eller fyra delar beroende på hur många lövbiffar du har. Lägg ut en lövbiff i taget och sträck ut den åt sidorna. Lägg på en bit ost och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Sätt ev. ihop med en tandpetare. Salta och peppra rulladerna. Värm en stekpanna och lägg i olivolja, smör eller margarin. Bryn rulladerna med skarven nedåt först i 2-3 minuter. Vänd dem sedan. MED GRÄDDIG SÅS: Tillsätt grädde eller creme fraiche i pannan och koka ihop såsen. Tillsätt lite extra senap samt soja. Smaka på såsen. Tillsätt ev. mer salt och peppar. Koka rulladerna 10 minuter i såsen. MED SKYSÅS: Tillsätt mjöl när du vänt på lövbiffarna första gången. Tillsätt sedan vatten, någon msk soja och tomatpure Koka lövbiffarna i 10 minuter i såsen. Smaka av med salt, svartpeppar samt senap. En nypa timjan passar också i. Servera de fyllda lövbiffrulladerna med såsen ur pannan (eller lägg upp på serveringsfat med kanter) samt potatistillbehör och ev. en tomatsallad.
4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Lövbiff ruladerna. Slå på ugnen på 220 grader , dela potatisen i klyftor sen lägg dom i en bunke , salt o peppar o lite persilja ,koriander , köttgrillkrydda och paprika krydda sen häll i lite olivolja sen blanda ihop allting
De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.