Rullader med lövbiff
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 550 gram lövbiff
  • 13 msk olivolja, margarin eller smör att steka i
  • 11 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 112 tandpetare (valfritt)
  • 1 FYLLNING MED LÖK, GURKA OCH SENAP: 1 dl finhackad syltlök
  • 14 inlagda syrade saltgurkor eller liknande
  • 13 msk fransk dijonsenap
  • 1 FYLLNING MED FÄRSKOST ELLER ÄDELOST: 150 g färskost typ Crème Bonjour eller ädelost eller grönmögelsost
  • 1 GRÄDDSÅS: 2,5 dl grädde eller kokbar crème fraiche
  • 13 tsk dijonsenap
  • 11 krm timjan
  • 11 msk japansk soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 1 SKYSÅS: 2 msk mjöl
  • 13 dl vatten
  • 11 tsk tomatpuré
  • 13 tsk dijonsenapFörbered de tillbehör ex. potatis du vill ha till - se förslag ovan. Lövbiffsrulladerna tar ca 20 minuter att steka och göra sås till. MED SYLTLÖKT, INLAGD GURKA OCH SENAP: Hacka syltlöken samt gurkan grovt och lägg i en skål. Blanda i senapen. Lägg ut en lövbiff i taget och sträck ut den åt sidorna. Lägg på 2-3 msk fyllning och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Sätt ev. ihop med en tandpetare. MED OSTFYLLNING: Dela upp osten i åtta delar eller fyra delar beroende på hur många lövbiffar du har. Lägg ut en lövbiff i taget och sträck ut den åt sidorna. Lägg på en bit ost och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt. Sätt ev. ihop med en tandpetare. Salta och peppra rulladerna. Värm en stekpanna och lägg i olivolja, smör eller margarin. Bryn rulladerna med skarven nedåt först i 2-3 minuter. Vänd dem sedan. MED GRÄDDIG SÅS: Tillsätt grädde eller creme fraiche i pannan och koka ihop såsen. Tillsätt lite extra senap samt soja. Smaka på såsen. Tillsätt ev. mer salt och peppar. Koka rulladerna 10 minuter i såsen. MED SKYSÅS: Tillsätt mjöl när du vänt på lövbiffarna första gången. Tillsätt sedan vatten, någon msk soja och tomatpure Koka lövbiffarna i 10 minuter i såsen. Smaka av med salt, svartpeppar samt senap. En nypa timjan passar också i. Servera de fyllda lövbiffrulladerna med såsen ur pannan (eller lägg upp på serveringsfat med kanter) samt potatistillbehör och ev. en tomatsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.