Till spetskålen äter man med fördel stekt lök – och här pratar vi verkligen stekt lök. Ta bort ev fula blad på spetskålen, skär den i ganska tunna klyftor och krydda med salt & peppar
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Smaka av med vinäger, salt och peppar tills en lätt syrlig lökskysmak har infunnit sig. Grovhacka en tomat och vänd ner i grytan tillsammans med lagerblad, chili och stjärnanis
Servera soppan i djupa tallrikar med stekt jordärtskocka, fläsk, och äpple på toppen. Häll av hälften av buljongen (spara den), tillsätt hälften av grädden och mixa blandningen slät med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.