1 ca
1 dl tinade frysta lingonSkiva purjolök, röd lök och gul lök och lägg ner i en kastrull. Pressa ner vitlöken. Krydda med svartpeppar, salt och paprikapulver. Häll över lite olivolja och klicka i rejält med smör. Låt stå och småputtra ett tag under omrörning tills löken är mjuk. Skär blomkålen i mindre bitar och ångkoka den mjuk. Häll över i en kastrull och mosa tillsammans med en stor klick smör, lite salt och svartpeppar. Knäck i äggen och mosa runt ytterligare och strö över fiberhusk lite åt gången. Avvakta några minuter och se om smeten tjockat ihop sig till bra konsistens. Tillsätt eventuellt lite mer fiberhusk. Låt smeten stå. Sätt ugnen på 175 grader (höj till 200 grader efter halva tiden). Lägg fläsket i en stor långpanna. Krydda med svartpeppar och lite salt. Sätt in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills fläsket fått fin färg och blivit lite knaprigt. När det är cirka 15 minuter kvar på fläsket börjar du steka blomkålsbiffarna. Lägg i smör i en stekpanna och klicka i moset med en sked och forma till biffarna lite snyggt. Vänd på biffarna efter ett par minuter när du ser att de börjar få färg. Stek på bägge sidor tills de är gyllenbruna. Servera fläsket med lökröran, blomkålsbiffarna och lite lingon. Fantastiskt gott och mättande! Kika in på min blogg för fler LCHF-recept! ekofilosophie.wordpress.com
Servera medstektlök, lingonsylt och gräddsås. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. 1Lyft av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
Stektfläskmed kokt potatis ochlöksås. Servera potatis ochstektfläskmed grönsakerna och såsen. Jag lyxade till det medsmörstekta färska morötter och grön sparris till rätten, men självklart kan du servera rårivna morötter och kanske en enkel vitkålssallad till istället om du vill hålla dig till det klassiska
Skala och skiva löken. Häll mjölet och ströbrödet i två andra djupa tallrikar. Lyft försiktigt upp sillen på ett varmt uppläggningsfat och slå över grädden ochlöken
4 3 msk smör eller margarin 1 spetskålshuvud salt och peppar 2 svenska äpplen t ex Gravensteiner 1 rödlök 1 1/2 dl äppelcider 1 1/2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 0,8 msk maizena majsstärkelse 2 dl frysta ärter 1/2 dl grovhackad persilja 600 g skivat rimmat sidfläsk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.